Sürdürülebilirlik bültenimizin ağustos sayısından herkese merhaba! Neredeyse tüm dünya olarak öyle bir temmuz ayını geride bıraktık ki iklim değişikliğinin nasıl sonuçlar ortaya çıkardığı, artık çok daha fazla kişi tarafından somut olarak görülmüş oldu.
El Nino: Orta ve Doğu Pasifik Okyanusu’nda, okyanus yüzeyinin ortalamanın üzerinde ısınmasını ifade eden küresel hava olayı, iklim modeli.

Doğadan İlham Alan Proje: Forest Campus

Polonya’nın çevre dostu mimarilerinden biri olan, birçok Saint-Gobain çözümünün kullanıldığı “Forest Campus” ofis kompleksi ile ilgili;

Weber Türkiye İzmir Fabrikası da Milyonerler Kulübü’nde!

Antalya, Adana, Gebze, İzmir, Samsun ve Ankara olmak üzere Türkiye’deki tüm Saint-Gobain Weber fabrikalarının Milyonerler Kulübü üyesi olduğunu duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Norveç’te Büyük Fosfat Keşfi!

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için ivedilikle gerçekleştirmemiz gereken bir uygulama olan temiz enerji dönüşümü konusunda sevindirici bir haber Norveç’ten geldi.

Cenevre’de Gıda İsrafına Önlem: Ortak Buzdolapları

Cenevre’de hayata geçirilen ortak buzdolapları projesi sayesinde geçtiğimiz yıl tam 3 ton yiyecek çöpe gitmekten kurtuldu.

Tamamen Güneş Enerjili İlk Hızlı Tren!

Yenilenebilir ve temiz enerjiye geçiş konusunda pek çok sektörde olduğu gibi ulaşım alanında da çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak ABD’nin Kaliforniya eyaletinde hayata geçirilen hızlı tren projesinin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Gezegenimizin kısıtlı kaynaklara sahip olduğunu biliyoruz. Peki, biz bunları kısıtlı şekilde tüketiyor muyuz? Ne yazık ki hayır! Bu yıl, Dünya Limit Aşım Günü 2 Ağustos olarak belirlendi. Yani Dünya’nın bize sunduğu 365 günlük kaynakları yalnızca 214 günde tükettik.

Dünya Limit Aşım Günü nedir, nasıl hesaplanır?

Geri dönüşüm, sürdürülebilirlik yaklaşımının mihenk taşlarından bir tanesi. Tükettiğimiz ürünlerin oluşturduğu ve doğaya çok çeşitli şekillerde zarar veren atıkların azaltılması için geri dönüşüm uygulamalarını modern yaşamın en önemli parçalarından biri haline getirmeliyiz Bireysel olarak geri dönüşüme katkıda bulunmak, atık miktarımızı azaltmak ve evde basit ve pratik uygulamalarla dönüşüm gerçekleştirmek mümkün…
Dünyanın farklı bölgelerinden ve çeşitli kültürlerden sürdürülebilirliği merkezine alan hayat felsefelerini incelediğimiz serimizde bu ay Uzak Doğu’ya uzanıyoruz… Japoncada “Orman Banyosu” anlamına gelen Shinrin Yoku uygulamasının detayları için tıklayınız!

Saint-Gobain Türkiye

@Copyright Saint-Gobain Türkiye 2022

Üyelikten Ayrıl | Üyelik Bilgilerim