07.09.2012

İzocam prefabrik borular TSE Belgesi aldı
İzocam camyünü ve taşyünü prefabrik borular, uyumlaştırılmış TS EN 14303 standardına göre TSE Belgesi alan boru biçimli "ilk" yalıtım ürünleri oldu.

İzocam müşterilerinin talep ve beklentilerini, eksiksiz, zamanında, küreselleşen dünya ve kalite standartlarına uygun şekilde karşılayarak, çevrenin korunması ve iyileştirilmesini de gözeterek faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede bir başarıya daha imza atan İzocam'ın "camyünü ve taşyünü prefabrik borular"ı, uyumlaştırılmış TS EN 14303 standardına göre TSE Belgesi alan "boru biçimli" ilk yalıtım ürünleri oldu.

İzocam boru ürünleri TSE Belgesi kapsamında yapılan deneyler ile "A1 yangına tepki sınıfı"nı sağladıklarını ve muadillerine göre önemli ölçüde yüksek ısıl direnç sağlayan ürünler olduklarını belgelendirmiş oldu. Ürünlerin kalitesi, TSE belgesine sahip olmanın yanı sıra belgede beyan edilen performans değerlerinin üstünlüğü ile de dikkat çekti.

Türk Standartları, Türkiye’nin AB muktesebatına uyum programı çerçevesinde, Avrupa Birliği Ülkelerinde de geçerli olan uyumlaştırılmış EN standartlarına muadil olmakla yükümlü... Mineral yün prefabrik boru ürünler geçmişte, Avrupa’da muadili olmayan TS 7232 standardına göre belgelendiriliyordu. Mineral yün borular için artık uyumlaştırılmış bir EN standardı bulunduğu için belgelendirme TS EN 14303 standardına göre yürütülmektedir.

İzocam'ın Kalite ve Yönetim Sistemleri Politikası:
İzocam sıcağa, soğuğa, sese, yangına ve suya karşı koruma sağlayan geniş ürün yelpazesi ve teknik danışmanlık hizmetleriyle yalıtım sektöründe lider konumda yer alıyor. ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi'ni tesislerinde uygulayan İzocam'ın, mineral yün ürünleri EUCEB Belgesine sahip olması ile farkını ortaya koyuyor. İzocam mineral yün ürünlerinin; taşyünü ve camyünü için sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB sertifikası bulunuyor. Binalarda kullanılan İzocam ürünleri, Uluslararası bir yönetmelik olan, Yapı Malzeme Yönetmeliği’nin 6. maddesine göre; “ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkân veren malzeme” anlamına gelen “CE” işareti ile piyasaya arz ediliyor. Tüm İzocam ürünleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine de uygun olarak üretiliyor.